2022-03-16 09:21:34• hírek • Bede Emőke

Óriási torlódás alakult ki Peténél a kamionstop miatt

A Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából ötnaposra nyúlt hétvégi kamionstop miatt a román-magyar határszakasz átkelőinek kilépőoldalán jelentős torlódások alakultak ki a teherautóknak fenntartott sávokon.

A Román Határrendészet forgalomfigyelő oldala szerint a Szatmár megyei Peténél jelenleg két sávot nyitottak meg az országot elhagyni kívánó kamionok előtt, azonban a várakozási idő még mindig rendkívüli, cikkünk megjelenésének pillanatában mintegy 660 perc. A személyautós forgalomnál nem kell fennakadásokra számítani.


A torlódás kapcsán kiadott közleményében a hatóság emlékeztet, hogy a személyautókhoz hasonlóan a kamionok ellenőrzésénél is mindkét ország egyenruhásainak jelen kell lenniük, épp ezért a határrendészet arra kérte a magyar kollégákat, hogy mielőbb foganatosítsanak olyan közös intézkedéseket, melyek által hatékonyabbá tehető a tehergépjárművek határátkelése.


A kamionstop lejárta, azaz március 15-e 23 óra óta az érintett határszakaszon 3600 kamion kelt át, ezek közül 2300 Románia-Magyarország irányban haladt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: